Prachtige docu-roadmovie op donderdagavond 27 juni

Op donderdagavond 27 juni, aan de vooravond van Vive la France, kunt u bij Dorpshuis de Ruimte genieten van een prachtige film in de buitenlucht. Na de Table d’hôte (rond de klok van 10) kunt u uw stoeltje meenemen en een plekje zoeken onder de linden, achter de kerk en het dorpshuis. Ook als u niet hebt meegegeten bent u natuurlijk meer dan welkom om deze film te komen bekijken. Want we hebben een pareltje van een film geprogrammeerd. 

Visages, villages

Deze atypische film ontstond uit een ontmoeting tussen regisseuse Agnès Varda en fotograaf JR, en berust op een simpel maar efficiënt principe: andere mensen ontmoeten. Het resultaat is een reis met duizend-en-een verhalen, vol goed humeur en vrijgevigheid. De perfecte zomerfilm dus! ‘Visages, villages’ is een film uit 2017 en won de prijs voor beste documentaire op het filmfestival in Cannes. 

Avontuurlijke docu-roadmovie

Een bijna uitgestorven mijnwerkersstraatje, een geitenmelkerij en een van een klif gevallen bunker zijn slechts enkele van de bijzondere locaties die fotograffiti-kunstenaar JR en nouvelle vague-coryfee Agnès Varda bezoeken in hun avontuurlijke docu-roadmovie door Frankrijk, die eindigt op de stoep bij Godard. Hij 33, zij 88, brengen verleden en heden samen met portrettengalerijen in de openlucht als ode aan de fotografie, het toeval en het kunstzinnige oog. Wat dood was herleeft miraculeus in een speelse dialoog tussen kunstenaar, model en toeschouwer: poëtisch, ontroerend, en deksels amusant.

Info

Filmkaarten zij te koop voor 5 euro. Reserveer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. haal ze bij de Spar Hummelo. Neem voor de film uw eigen stoeltje / dekentje / kussentje mee. 

  visages villages 2

c7b9ed2e 45c6 4bb4 9232 894c1a385b26